[...] jeść. Tu jest moje pytanie : Które kalorie liczyć? Te, które są na produktach czy te, które wynikają z pomnożenia Węgli/Białka/Tłuszczy przez odpowiednie współczynniki tj 4/4/9 ?? Wychodzą różne wartości (tak wiem, że cześć produktów się nie spala np błonnik itp.) Mój plan na masę tutaj: http://www.sfd.pl/Plan_do_oceny_i_poprawy-t1054265.html#
[...] godziny na jednostkę treningową, w zasadzie wyłącznie trening aerobowy z akcentami siłowymi. Dieta 1500 kcal (5 posiłków). Suplementacja: Białko, BCAA, glutamina, witaminy, błonnik. Zauważyłem również spadek wydolności, mniej więcej w momencie zatrzymania wagi. Kolejnym problemem jest nadmiar skóry. Stosuję różne preparaty ściągające, śpię w [...]
[...] i jak to na masie tych kalorii jest dużo, a ja ciągle je zwiększam narazie 3400. Jak zjem tego loda raz na miesiąc lub coś mniejszego słodkiego jako podbicie kalorii raz na tydzień to coś się stanie? W sensie gorsza masa jakościowo? Chodzi mi też o zdrowie. Dodam, że błonnik w mojej diecie liczy dziennie z 70-100g także chyba już nadmiar heh
[...] jest przekształcany w kwasy żółciowe i z żółcią transportowany do jelita. Stamtąd może zostać wydalony tylko wtedy, gdy zjadamy codziennie dostateczną ilość rozpuszczalnego błonnika (tzw. pektyny), który ma zdolność wiązania cholesterolu. Ale jeśli produkcja cholesterolu jest zbyt duża, albo gdy niefortunnie dostarczamy go dodatkowo z [...]
Cześć! Płatki owsiane są bardzo dobrym źródłem węglowodanów w żywieniu. Jednak uważałbym na nie ze względu na: - dużą ilość błonnika, - kwas fitynowy. Duża ilość błonnika, może wydawać się rzeczą błachą, jednak jego nadmiar może powodować problemy trawienne i zaburzać wchłanianie mikroskładników. Kwas fitynowy podobnie jak błonnik może [...]
[...] jest tzw.dieta kanapkowa, której podstawą jest pieczywo. Niestety, pieczywo nie jest najodpowiedniejszym produktem spożywczym nie tylko dla kulturystów. Niska zawartość błonnika, witamin, znaczący udział cukrów, sztucznych polepszaczy oraz spożywanie wraz z tłuszczem (masło, margaryna) sprawiają, że u przeciętnego kulturysty-amatora pieczywo [...]
[...] mleka,odzywek białkowych.itg.)gdyz mleko,białka zwierzeca są zywicielami grzybów. Tak wiec środki jakie ja proponuje to: Citrosept,Witamina C,czosnek (garlic caps),Omega-3,błonnik ... i duzo,duzo wody. Troche o Citrosepcie: "....ekstrakt z grejpfruta jest produktem nietoksycznym, który zwalcza drobnoustroje i ma inne szerokie zastosowanie. [...]
[...] kwasów trawiennych, działają pobudzająco na ruchy perystaltyczne jelit - zapobiegają zaparciom, przeciwdziałają zatruciom, mogą również zapobiegać miażdżycy. Są bogate w błonnik i ułatwiają spalanie tłuszczu. Poza tym posiadają jedną wspaniałą cechę - po zjedzeniu zaledwie kilku takich śliwek, mamy poczucie pełnego żołądka. A to za sprawą [...]
[...] może często zastąpić lekarstwa, lecz żadne lekarstwo nie zastąpi ruchu!!! Według dietetyków do codziennego jadłospisu powinniśmy wybierać produkty ni-skokaloryczne, bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Powinniśmy zatem jeść dużo ciemnego pieczywa, warzyw i owoców, białego chudego sera oraz ryb. Spożywajmy więcej mleka o niskiej [...]
[...] modyfikacji, dietetycy postanowili skorzystać z ich doświadczeń. Do „menu Eskimosów” dodano warzywa i owoce, bogate w witaminy, minerały, antyoksydanty i błonnik, czyli niezbędne elementy diety zrównoważonej. Jeśli jesteś więc smakoszem ryb, problem niedoboru kwasów omega - 3 w oragnizmie prawdopodobnie Cię nie dotyczy, [...]
ABC Diety 1. Bogate w błonnik węglowodany pomogą oszukać głód. Zawarte w płatkach, kaszach, w chlebie pełnoziarnistym, roślinach strączkowych sprawiają, że nie czujesz się stale głodna. Takiej roli nie odgrywa tłuszcz - dopóki go nie strawisz, nie czujesz się syta. Pokarmy zawierające węglowodany ( nie tylko produkty zbożowe, lecz również owoce), [...]
[...] bakterii – Nie znamy ok. 60% bakterii zamieszkujących ludzkie jelita – Bakterie probiotyczne lubią warzywa i skrobię oporną – Jeśli nie jadłeś produktów bogatych w błonnik (topinambór, wężymord, cykoria, karczochy, czosnek, por) to zaczynając je wprowadzać rob to stopniowo (ze względu na nadmiar wiatrów/gazów) – Poleca inulinę i GOS [...]
[...] Dieta 90/10 .......czy 80/20 90% jem zdrowe,nieprzetworzone,wysokowartościowe jedzenie. 10% jem wysoko przetworzone jedzenie,nie do końca bogate w witaminy,minerały,błonnik,do tego nafaszerowane chemią. Każdy kto jest przeciwnikiem takiego rozwiązania i twardo stoi przy swoich postanowieniach czy przekonaniach - żaden argument tego nie [...]
[...] ponad 70% calosci to predysponuje do zmian miazdzycowych. (sa na to konkretne dane w rocznikach statystycznych ) kolejna sprawa - warzywa - nie zawieraja cukrów, zawieraja błonnik rozpuszczalny , wiazący nadmiar cholesterolu zjadanego jak tez endogennego , wydalanego pod postacia zółci, służacej do trawienia tłuszczy (przy okazji spozycia [...]
[...] sposób dostawę kalorii, trzeba wziąć pod uwagę rolę włókna pokarmowego, a szczególnie owoców i warzyw. Cukier - w odróżnieniu od produktów roślinnych bogatych w skrobię* lub błonnik - może grać rolę niekorzystną, tym bardziej że większość ludzi preferuje słodki smak. Jego spożywanie po-woduje często (podobnie jak spożywanie lipidów) przyrost wagi [...]
[...] smakowej. Jeśli lunch jest posiłkiem potreningowym to najlepiej jakby to było mięso z ryżem/kasza/ziemniakiami. Unikaj w tym posiłku warzyw (mało kcal w dużej objętości), błonnika oraz tłuszczu. Tu jest najważniejsze dostarczenie jak najszybciej kcal dla organizmu, wraz ze śniadaniem ma to być najwiekszy kalorycznie posiłek w ciągu dnia. [...]
[...] do tego natychmiast po skończeniu ćwiczeń. Niech będą to węglowodany proste o wysokim indeksie glikemicznym. Popularne banany nie są najlepszym rozwiązaniem gdyż zawierają błonnik więc ich masowe spożywanie po zakończeniu ćwiczeń nie jest do końca uzasadnione. Najlepszym wyborem będą wafle ryżowe o IG równym 133. 50 g takich wafli szybko [...]
ad 1). błonnik to kilkaset różnych związków których wpływ na aktywnosć enzymów trawiennych nie jest zwiazany tylko z jego rozpuszczalnością w wodzie. Zapewne słyszałeś stwierdzenie, iż błonnik może obniżać poziom cholesterolu - dzieje się tak ze względu na to, iż wiąże on cholesterol pokarmowy oraz kwasy żółciowe, a także wpływa na aktywność [...]